Κορονοϊός: Ιατρική βοήθεια θα αποστείλει ο ρωσικός στρατός στην Ιταλία

Προηγήθηκε επικοινωνία Πούτιν – Κόντε

Εντολή στον ρωσικό στρατό να αρχίσει να στέλνει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία, για να στηριχτεί η προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας επικοινώνησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, προσφέροντας υποστήριξη με οχήματα απολύμανσης και ειδικούς που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του ιού.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία από σήμερα.
Η Ρωσία έχει καταγράψει η ίδια 306 κρούσματα κορονοϊού, τα περισσότερα στη Μόσχα, και έναν θάνατο που σχετίζεται με τη νόσο.

Γιατρούς με εμπειρία από τον Έμπολα στέλνει η Κούβα

Την στήριξή της στην Ιταλία, που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε χώρα από τον κορονοϊό, εκφράζει η Κούβα, στέλνοντας 52 γιατρούς και νοσηλευτές με εμπειρία από την καταπολέμηση του Έμπολα.
Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε χθες Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην ευρωπαϊκή χώρα. Σε έναν μήνα τουλάχιστον 4.825 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία.
Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και «προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.
Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.
Η εξαγωγή ιατρικών υπηρεσιών, η οποία απέφερε το 2018 έσοδα άνω των 6,3 δισ. δολαρίων (περίπου 5,8 δισ. ευρώ), επιπλέον του τουρισμού, αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς της κουβανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σχόλια