Έρχονται τα δρακόντεια μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού


Από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να ισχύσουν τα νέα δρακόντεια μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους και με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως για παροχή υπηρεσιών ειδικού σκοπού, ιατρικό προσωπικό, καθώς και για αγορές από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.
Οι λεπτομέρειες πρόκειται να γίνουν γνωστές σε λίγες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι καθολική και οι πολίτες που θα πρέπει να εξέλθουν της κατοικίας τους για κάποιον μείζονα λόγο, θα το δηλώσουν σε ειδικό τηλεφωνικό αριθμό που θα λειτουργεί ως data bank όπου και θα δηλώνουν τον λόγο για τον οποίο πρέπει να εξέλθουν.
Οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα μία φορά την ημέρα να εξέλθουν της κατοικίας για ψώνια σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο. Όπως αναφέρθηκε, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι λεπτομέρειες και οι ειδικές ρυθμίσεις θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ώρες.
Στο τραπέζι των συζητήσεων τις οποίες διεξάγει ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις, όπως αυτή της απαγόρευσης κυκλοφορία μόνο για πρόσωπα άνω των 65 ετών.
Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν επίσης πως την τελική του απόφαση ο πρωθυπουργός θα την ανακοινώσει ο ίδιος προς τους πολίτες.

Σχόλια