Γιώργος Μουστάκας: Ο παιχνιδάς που κατάφερε από μία μικρή βιομηχανία να φτάσει να κάνει τζίρο εκατομμυρίων

Κατάφερε να φτιάξει ένα δίκτυο 13 καταστημάτων με «ναυαρχίδα» πλέον εκείνο στο Μοναστηράκι

Σε πένθος βυθίστηκε ο επιχειρηματικός κόσμος καθώς ο  Γιώργος Μουστάκας πέθανε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2020.

Ο Γιώργος Μουστάκας ήταν ο ιδρυτής και Πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών που μέχρι και την τελευταία στιγμή έμεινε πιστός στον ψυχικό κόσμο των παιδιών και στην ποιότητα των παιχνιδιών.

Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών. Εμπνευστής και δημιουργός της εταιρίας ήταν ο Γιώργος Μουστάκας, ο οποίος μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του ΣΕΒΠΠΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και  Παιδικών Αμαξών).

Μάλιστα, από τα τέλη της δεκαετίας του '70 μέχρι το 2011, είχε διατελέσει 18 χρόνια Πρόεδρος και 6 χρόνια Γραμματέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Μουστάκας κατάφερε να φτιάξει ένα δίκτυο 13 καταστημάτων με «ναυαρχίδα» πλέον εκείνο στο Μοναστηράκι. Aν και δεν υπάρχουν πρόσφατα στοιχεία, εκτιμάται ότι κάνει τζίρο άνω των 35 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στα καταστήματά του το παιχνίδι είναι κυρίαρχο, συνεχίζοντας την παράδοση που καθιέρωσε το όνομά τους στην αγορά και δίνοντας έμφαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο Γιώργος Μουστάκας, στόχος τους είναι πάντα η ποιότητα, κάτι που τήρησε μέχρι και το τέλος του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 11:00, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι (Κηφισιά).

Tα καταστήματα Μουστάκας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά από τις 09.00 έως τις 12.00.

Σχόλια