Γυαλιά-καρφιά βιτρίνες καταστημάτων και ΑΤΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια - Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

Καταδρομικού τύπου ενέργειες πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης άγνωστοι στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και ΑΤΜ.

Καταδρομική επίθεση στη Μητροπόλεως

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας με ομάδα αγνώστων να σπάνε βιτρίνες και ΑΤΜ αλλά και να πετούν τρικάκια, ως αντίποινα για το Κουκάκι.
Πιο συγκεκριμένα, η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε στην οδό Μητροπόλεως αργά το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τις 22:00.
Περίπου 50 με 100 άτομα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν ΑΤΜ και βιτρίνες σούπερ μάρκετ και γνωστής αλυσίδας καφέ.

Έβαλαν φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια

Ούτε 24 ώρες δεν… άντεξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων! Το πρωί της Τετάρτης συνεργεία του δήμου Αθηναίων το τοποθέτησαν και πριν από λίγη ώρα άγνωστοι το πυρπόλησαν, σε μία κίνηση που θύμισε κάτι από… Δεκέμβρη του 2008.
Πριν από την οριστική πυρπόληση του δέντρου είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπάθεια, όταν ένα άτομο πέρασε και προσπάθησε με τον αναπτήρα του να βάλει φωτιά. Κάποιοι περαστικοί, ωστόσο, την πρόλαβαν και την έσβησαν πριν πάλι μεγάλη έκταση.
Η δεύτερη προσπάθεια αποδείχθηκε πιο επιτυχημένη καθώς πλέον στέκεται μόνο το καμένο κουφάρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Έσπασαν βιτρίνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες – περισσότεροι από δέκα τον αριθμό – είχαν καλυμμένα πρόσωπα και ήταν οπλισμένοι με λοστούς κ.ά. αντικείμενα.
Προκάλεσαν φθορές στις προσόψεις εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται στις οδούς Τσιμισκή, Παύλου Μελά και Γρηγορίου Παλαμά, ενώ πέταξαν φέιγ-βολάν με μηνύματα υπέρ των καταλήψεων.
Στα σημεία της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thestival.gr.
Περίπου στις 4:00 άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε σκαπτικά μηχανήματα στην οδό Επταπυργίου 64 στη Μονή Βλατάδων τα οποία κάηκαν σχεδόν ολοσχερώς. Επί τόπου έσπευσαν 6 Πυροσβέστες με 2 οχήματα.
Στις 04:10 πυρκαγιά ξέσπασε σε βανάκι σε προαύλιο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ Μασούτη στην Βιζυηνού στις 40 Εκκλησιές. Στο συμβάν Επιχείρησαν 6  Πυροσβέστες με 2 οχήματα.
Παράλληλα, εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε και σε ATM στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ στο οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Σχόλια