Τάρτα ντομάτας με μπέικον και θυμάρι

Ενα πιάτο που δημιουργεί την αίσθηση της πληρότητας και είναι ιδιαίτερα γευστικό. Εχει λίγες θερμίδες και ενδείκνυται για εκείνους που βρίσκονται σε δίαιτα με χαμηλά λιπαρά.

Για τη ζύμη

• 50g αλεύρι ολικής αλέσεως

• 85g μαργαρίνη

• 100g αλεύρι

Για τη γέμιση

• 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

• 150g φυσικό γιαούρτι σόγιας

• 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

• 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

• 4 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας

• Φύλλα από 2 κλωναράκια θυμάρι και προαιρετικά μερικά ακόμα κλωναράκια

• 150g ντοματίνια κομμένα στη μέση

• 2 παχιές φέτες μη καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε τα αλεύρια σε ένα μπολ και ανακατεύετε με τη μαργαρίνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Αναμείξτε με 4-5 κουταλάκια του γλυκού νερό για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται να είναι ομοιογενής. Απλώστε τη σε μια ταρτιέρα ή ένα ταψάκι πιέζοντας με τα δάχτυλά σας. Η ζύμη υπακούει σε όποιο σχήμα της δώσετε. Ανοίξτε τη να καλύψει μια επιφάνεια 20 εκατοστών. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει και τα πλαϊνά γεμίστε το με ξερά φασόλια* και ψήνετε για 5 λεπτά. Αφαιρέστε στη συνέχεια το χαρτί και τα φασόλια και ψήστε για ακόμα 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα. Μειώστε το φούρνο στους 140-160 βαθμούς Κελσίου.
• Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια, το κατεβάζετε από τη φωτιά.
• Ανακατέψτε το γάλα και το γιαούρτι σόγιας, τα αυγά και τα φύλλα θυμαριού. Βάλτε το κρεμμύδι το μπέικον και τις ντομάτες στην τάρτα. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος και τοποθετήστε από πάνω τα κλωναράκια θυμαριού. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πήξει.
Πηγή: medinova.gr

Blog news προτείνει: Φανταστικές Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής

Σχόλια