Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: Αν χρειαστεί, θα επαναλάβουμε το 1974

«Μη δοκιμάζετε τη δύναμή μας»

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο χτύπησε κόκκινο κατά τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις, το οποίο έδεσε στην Αττάλεια.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον πλου του σκάφους. Στη σχετική ανάρτηση μάλιστα τονίζεται πως «συνεχίζεται ο πλους του Ορούτς Ρέις προς τη Μερσίνα από την Ίστανμπουλ, προκειμένου να υπηρετήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι φρεγάτες μας και τα ταχύπλοα σκάφη μας το συνοδεύουν».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε επανάληψη απειλών, κατά τη διάρκεια τελετής προαγωγής αξιωματικών, σύμφωνα με το news.gr. Τόνισε μεταξύ άλλων πως παράλληλα με την μάχη κατά της τρομοκρατίας οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές μας σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο επισημαίνοντας πως «δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ ως προς τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και το δηλώνουμε σε όλο τον κόσμο να μην υπολογίζουν σε κάτι τέτοιο. Μη δοκιμάζετε τη δύναμή μας».
Πρόσθεσε δε «σήμερα είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν στην Κύπρο το 1974, ότι κάναμε εκείνες τις μέρες να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα το πράξουμε και τώρα».
Από ελληνικής πλευράς η απάντηση δόθηκε με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών από την επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιου Καμπά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του ΚΕΕΔ και παρακολούθησε την εκπαίδευση χειριστών ταχυπλόου σκάφους. Με αυτό τον τρόπο φωτογράφισε τη δυνατότητα των ελληνικών ειδικών δυνάμεων για επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου στο Αιγαίο με ταχυκίνητες μονάδες.








Σχόλια