Η Τουρκία προσπάθησε «να δημιουργήσει κλίμα γύρω από τα Ίμια, αλλά απέτυχε»

«Αλλού βαράει ντέφι», πλέον ο τουρκικός Τύπος, τονίζεται χαρακτηριστικά

Μερικές από τις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες, καθώς και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, προσπάθησαν τη Δευτέρα να στήσουν σκηνικό έντασης γύρω από τα Ίμια. Ωστόσο, «αλλού βαράει ντέφι» πλέον ο τουρκικός Τύπος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στρατιωτική πηγή στο news.gr.
Συγκεκριμένα, Hurriyet, Milliyet, Sabah και το CNN Turk ανέφεραν με χθεσινά τους δημοσιεύματα πως το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέτρα γύρω από τα Ίμια, προκειμένου να αποτρέψει εκδηλώσεις των Ελλήνων στην περιοχή της βραχονησίδας, στο πλαίσιο της επετείου.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων, το πολεμικό ναυτικό της γειτονικής χώρας έστειλε πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων για τον σκοπό αυτό, ενώ προσέθεταν πως χάριν στο φυλάκιο που έχει τοποθετηθεί στη νησίδα Τσαβούς, οι Έλληνες δεν τολμούν να προσεγγίσουν.
Όπως επιβεβαίωναν χθες στρατιωτικές πηγές στην ιστοσελίδα, η μόνη παρουσία τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ήταν εκείνη ενός μικρού σκάφους που έκανε τη συνηθισμένη περιπολία στις τουρκικές ακτές. Η ίδια εικόνα ισχύει και σήμερα...
Όλα δείχνουν πως η Τουρκία προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα με αφορμή την 23η επέτειο των Ιμίων, αλλά η ελληνική πλευρά «δεν τσίμπησε», όπως πρόσθεσαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Σχόλια