Κλειστοί δρόμοι και 1.500 αστυνομικοί για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Φρούριο» η Βουλή για τις διαδηλώσεις

Σε φρούριο αναμένεται να μετατραπεί σήμερα η Βουλή ανήμερα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1.500 αστυνομικοί θα επιστρατευτούν υπό τον φόβο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα Πέμπτη, ενάντια στη συμφωνία.


Αστυνομικά τείχη με έξι φραγμούς από αστυνομικές κλούβες και συνολικά 300 αστυνομικούς θα αποτελούν τα αναχώματα ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών και θα στηθούν σταδιακά από το πρωί.
Το κυριότερο θα είναι αυτό στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στην Βασ. Σοφίας, το οποίο θα είναι διπλό και θα σχηματίζει έναν ασφαλή διάδρομο διέλευσης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο χωρίς έκτροπα και ρίψεις αντικειμένων όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο ένας φραγμός από κλούβες θα είναι στα λουλουδάδικα και ο δεύτερος πάνω από την οδό Ακαδημίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα αναμένεται να κλείσει περίπου στις 3 το μεσημέρι.
Παράλληλα, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της Βουλής θα υπάρχει ένας κύκλος ασφαλείας από την Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Όλγας και θα κλείνει στην Αμαλίας. Ένα ακόμη «αόρατο τείχος» από αστυνομικούς της Ασφάλειας θα στηθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος θα είναι κλειστός από το πρωί, για την περίπτωση προσέγγισης μέσα από αυτόν.
Υπενθυμίζεται ότι δύο συλλαλητήρια για την Μακεδονία έχουν ανακοινωθεί για τις 6 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς εξέδρα και ομιλητές, από την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» που διοργάνωσε και το τελευταίο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα και το δεύτερο στο Πάρκο Ελευθερίας από το ΚΚΕ.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των συγκεντρώσεων για τις Πρέσπες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας - Κηφισίας).
Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Σχόλια